Instellingen

Grootscheepse zoekactie naar 'zevenjarig jongetje' in Veendam gestopt (update)

De hulpdiensten rukten massaal uit om te zoeken
De hulpdiensten rukten massaal uit om te zoeken © Dennie Gaasendam
De politie heeft zondagavond in Veendam een grootscheepse zoektocht naar een 'zevenjarig jongetje' ondernomen. Even na middernacht werd de actie afgebroken. 'We hebben alles gedaan, maar niets kunnen vinden', aldus een politieagent.
De politie sprak zelf van een 'wat vreemde situatie' tijdens de Burgernet-oproep rond 21:45 uur. Daarin werd gesteld dat er (nog) niemand als vermist was opgegeven.

Getuigenverklaring

De politie was aan het zoeken geslagen op basis van een getuigenverklaring. Een voorbijganger zou een jongetje van een jaar of zeven hebben zien lopen aan de Ommelanderwijk in Veendam.
Nadat deze voorbijganger het ventje had aangesproken, zou deze onder de N33 door zijn gelopen om vervolgens in de bosjes te verdwijnen.
Ook de Koninklijke Marechaussee kwam ter plaatse
Ook de Koninklijke Marechaussee kwam ter plaatse © Dennie Gaasendam

Politiehelikopter en duikers

De politie was met meerdere eenheden uitgerukt. Zo hielp een politiehelikopter mee met de zoektocht en waren er ook politiehonden aanwezig om het gebied rondom het viaduct over de Ommelanderwijk uit te kammen. Ook de Koninklijke Marechaussee was ter plaatse.
Daarnaast werden duikers opgetrommeld om in de sloot die langs de N33 loopt naar het jongetje te zoeken.
We hebben met een warmtebeeldcamera, met duikers en met honden gezocht, maar helemaal niets kunnen vinden.
Een politieagent
Rond middernacht was het nog behoorlijk druk rondom het viaduct onder de N33. Enkele tientallen buurtbewoners hadden zich gemeld om mee te zoeken met de politie naar het jongetje.
Rond 00:30 uur werd de zoekactie echter onverrichter zake afgebroken.
Zoektocht naar 7-jarig jongetje

Warmtebeeldcamera

'We hebben alles gedaan wat we konden', laat een politieagent weten. 'We hebben met een warmtebeeldcamera vanuit een helikopter gezocht, we hebben met duikers in de sloot gezocht en we hebben honden gebruikt, maar we hebben helemaal niets kunnen vinden. Er is ook geen ouder geweest die zich heeft gemeld. Op een gegeven moment houdt het dan gewoon op.'
De politie heeft met speurhonden gezocht,en als die al niets kunnen vinden...
Een buurtbewoner die meezocht
Ook omwonenden moesten hun zoektocht noodgedwongen staken. 'We zijn op Zuidwending begonnen, langs de Ommelanderwijk gegaan, achter de crossbaan langs, bij het kanaal langs, maar we hebben helemaal niks kunnen vinden', zegt Appie Plaggenborg, die samen met zijn vrouw zocht.
'Jammer genoeg', voegt hij toe. 'Maar ja, de politie heeft met speurhonden gezocht. En als die honden al niets kunnen vinden... Dan wordt het moeilijk hè.'