Otter gespot in Briltil: 'Je moet geluk én geduld hebben'

Zoogdierspotters reisden dinsdag massaal af naar Briltil nadat daar een otter was gezien. Het dier werd gespot nabij de jachthaven aan het Hoendiep.

Het is een komen en gaan van mensen die allemaal een verrekijker en een fotocamera met telelens bij zich dragen. Tussen de brug over het Hoendiep aan de Fanerweg en de jachthaven lopen ze heen en weer om de otter te spotten en te fotograferen. Het dier zou gisteren voor het eerst zijn waargenomen en door een buurtbewoner zijn gefotografeerd.

Alwin van Lubeck met microfoon op zoek naar de otter (Foto: Jan Been/RTV Noord)

Alwin van Lubeck uit de stad Groningen komt na zijn werk even langs in de hoop de otter te spotten. Hij heeft er al een flinke wandeling heen en terug langs het Hoendiep op zitten, maar zonder succes. Van Lubeck is niet alleen gewapend met een verrekijker. Hij draagt ook een microfoon bij zich.

Jongen maken een hoog geluid

'Er werd gemeld dat de otter mogelijk twee al wat oudere jongen bij zich had en die maken een hoog geluid. Met de microfoon probeer ik dat geluid te vinden om daarmee de kans te vergroten dat ik de otter te zien krijg. Maar het is nog niet gelukt helaas.'

Otterspotters bij het Hoendiep in Briltil (Foto: Jan Been/RTV Noord)

Regen en wind trotseren

Ook de andere spotters die de regen en wind trotseren hebben de otter nog niet gezien.

'Je moet geluk én geduld hebben', zegt de één, terwijl hij door zijn verrekijker het Hoendiep afzoekt. 'Nu moet het gebeuren, want het wordt al snel donker.'

Maar hoe de man ook het water afspeurt, succes blijft uit. De otter laat zich in de nakende schemering niet meer zien.

Lees ook:
- De otter naast het pannenkoekenschip in Stad: 'Een zeldzaam moment'
- De stadsotter, een opmerkelijk gezicht (video)

Deel dit artikel:

Recent nieuws