Vrijspraak voor steekincident in Vinkhuizen

Een 48-jarige man uit Groningen is vrijgesproken van betrokkenheid bij de steekpartij op 31 maart 2018 in de Granietstraat in Stad.

De rechter vindt het niet bewezen dat het steekincident een poging was om de ander te doden of zwaar te verwonden. De rechter sprak de Stadjer daarom vrij.

Het is te onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld op de bewuste dag. Was het een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Wie zal het zeggen. Er is te weinig bewijs om te spreken van een strafbaar feit, vond de rechter.

Verouderde zaak

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van 400 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. Een gematigde eis, omdat de zaak al zo sterk was verouderd. Het Openbaar Ministerie ging ervan uit dat het slachtoffer door een bezoeker was gestoken. En achtte poging tot doodslag bewezen.

Het slachtoffer was die middag samen met nog een andere man bij hem thuis. De drie mannen waren onder invloed van alcohol, toen er ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer ontstond. Na wat duw- en trekwerk zette de verdachte hem uit zijn huis. De Stadjer had een mes bij zich. waar hij mee zwaaide. De bewoner werd geraakt en liep een klaplong en een scheuring in zijn longslagader op.

Lees ook:
- Verdachte van steekincident in Stad: 'Hij liep gewoon in mijn mes'
- Slachtoffer steekpartij Vinkhuizen is buiten levensgevaar

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws