Vijf expertverhalen waar je als ondernemer wat mee kunt

Het was woelig dit jaar. Dat geldt zeker voor veel ondernemers, die vaak onevenredig hard worden getroffen door de crisis. Eén recept om de zaak de baas te blijven is er niet. Maar bij de makers van de NoordZaken-Expertblogs kun je zeker terecht voor ideeën om tenminste iéts te doen.

‘Veeg een raar idee niet meteen van tafel’

Veel ondernemers worden in deze tijden gedwongen hun koers te verleggen. Dat is soms pijnlijk. Maar ook onderdeel van ondernemer-zijn, zegt innovatiedeskundige Eelko Huizingh. De wereld verandert immers voortdurend.

Eelko Huizingh (Foto: RTV Noord)

Iets nieuws doen in coronatijd, ja of nee?

In zak en as door corona. Waar haal je als ondernemer dan de moed vandaan om met iets nieuws te starten. Toch kan dat veel opleveren, zegt marketingexpert Karel Jan Alsem.

Karel Jan Alsem (Foto: RTV Noord)

’Stoppen is soms beter dan aanmodderen’

Hoe lang houd je vast aan je ondernemersdroom wanneer je zzp-inkomsten door corona zijn gekelderd. Stop voordat je echt in de penarie belandt, adviseert directeur Frank Alfrink van ZZP Nederland.

Frank Alfrink, directeur ZZP Nederland (Foto: RTV Noord)

'Een baas die goed luistert vermindert ziekteverzuim'

LSD, NIVEA en OMA. Wat die met goed luisteren te maken hebben, weet werkcoach Sandra Sanders. Een leidinggevende die goed naar zijn personeel luistert helpt niet alleen zijn mensen maar ook de hele organisatie én hij bewijst zichzelf een dienst.

Sandra Sanders (Foto: RTV Noord)

Hoe kom ik rond in de coronacrisis?

De coronacrisis raakt veel mensen lelijk in de portemonnee. Financieel huishoudster Monica Helbig zet op een rij wat je kunt doen om de financiële schade te beperken.

Monica Helbig (Foto: RTV Noord)

Lees ook:
- Vijf NoordZaken-producties die aandacht trokken
- De vijf picks uit de NoordZaken-ondernemersverhalen

Deel dit artikel:

Recent nieuws