Twintig jaar Twij Deuntjes veur ain Cent

Henk Scholte
Henk Scholte © Rolf Schreuder
Het radioprogramma Twij Deuntjes veur ain Cent van Radio Noord bestaat twintig jaar. Zondag 3 januari wordt daar uitgebreid bij stil gestaan tijdens een jubileumuitzending in samenwerking met het programma Noordmannen. Het programma duurt van 8.00 tot 12.00 uur en wordt gepresenteerd door Henk Scholte, Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge. Ook Henks vaste producent Rolf Schreuder is van de partij.
De Groninger muziek loopt als rode draad door het programma, maar de columns van Wiebe en Erik komen zondag ook voorbij. En natuurlijk is er muziek van over de grup en krijgen de luisteraars een aantal muzikale cadeautjes te horen.
Twij Deuntjes veur ain Cent wordt al vanaf het begin gepresenteerd door Henk Scholte en Rolf Schreuder is zijn producent. Het programma begon indertijd als dagelijks muziekprogramma op Radio Noord van 18.00 tot 19.00 uur.
Het programma biedt al jarenlang een podium voor de streektaalmuziek. Niet alleen uit Groningen, maar ook is er aandacht voor muziek uit een andere streektaal. In het begin was voor artiesten ook mogelijk om iets op te nemen in de studio voor het programma. Dat gebeurde in de Twij Deuntjes Sessies.
Het programma heeft een trouwe achterban. Dat bleek toen het programma door bezuinigingen begin 2017 dreigde te verdwijnen. Henk kreeg een nieuw tijdslot op zondagochtend en maakt daar nu alweer met succes het programma.