Cel voor Damster die ongeluk veroorzaakt bij Loppersum

Voor een poging tot zware mishandeling, hennepteelt en roekeloos rijgedrag met een ongeval tot gevolg, is een 28-jarige man uit Appingedam veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De Damster mishandelde op 21 mei van vorig jaar een buurtgenoot door die in het gezicht en op de rug te stompen. Zijn 25-jarige vriend uit het Overijsselse Dalfsen hielp hem in de strijd en kreeg dertien dagen cel (gelijk aan het voorarrest) opgelegd en een werkstraf van 120 uur.

Met fles op het hoofd geslagen

Het slachtoffer werd ook met een fles op het hoofd geslagen. Dat zou volgens het OM een poging tot doodslag moeten opleveren. Probleem voor de rechter was echter dat niet precies kon worden vastgesteld wie er nou precies met de fles had geslagen.

De Damster werd zwaarder gestraft dan zijn jongere vriend, omdat hij meer op zijn kerfstok had. Hij had onder meer een wietkwekerij met 102 planten en stal hiervoor stroom.

Ongeval in Loppersum

Ook veroorzaakte hij door wild rijgedrag op 23 april 2019 in Loppersum een ongeval. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste daar op een tegenligger. Die kwam met de auto in de sloot terecht. De bestuurster van die wagen liep botbreuken op.

De Damster zei dat hij moest uitwijken voor een haas. Maar dat verhaal werd niet geloofd. Hij is zijn rijbewijs het komende half jaar kwijt.

Gevaarlijk ingehaald

Volgens het verkeersonderzoek komt zijn verhaal niet overeen met de aangetroffen sporen op het wegdek en de schade aan de auto's. Medeweggebruikers meldden nadien dat ze op gevaarlijke wijze waren ingehaald door de 28-jarige man uit Appingedam.

De man kreeg de straf ook voor het meermalen mishandelen van zijn vriendin.

Lees ook:
- OM eist cel voor mishandelingen en veroorzaken ongeval Loppersum
- Botsing: één auto in sloot, bestuurder naar ziekenhuis

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws