CDA wil experiment met omstreden rode lampen op windmolens Meeden

Ze zijn van mijlenver te zien: de lampen op de nieuwe windmolens bij Meeden. Vooral 's avonds, dan lijkt het gebied in de driehoek Meeden-Scheemda-Zuidbroek volgens omwonenden op een luchthaven in het donker. Het CDA in Midden-Groningen wil er iets aan doen.

Het windmolenpark bij Meeden was bij de aanleg erg omstreden maar nu ze er staan met lampen erop vanwege de luchtvaartveiligheid wordt dat er niet minder op.

Woongenot aangetast

Het CDA in Midden-Groningen vindt dat het woongenot voor de inwoners van de gemeente hierdoor is aangetast.

De Christendemocraten komen nu met een Zeeuws experiment om iets te doen aan de lichtvervuiling. In Zeeland zijn ze bezig om te kijken of de lampen op windmolens alleen maar aangaan op het moment dat er een vliegtuig in de buurt is.

Het CDA wil dat burgemeester en wethouders van Midden-Groningen er bij de provincie Groningen en de verantwoordelijke windmolenbedrijven op aan dringen dat bij succes van het Zeeuws experiment deze ook wordt ingevoerd bij het windmolenpark bij Meeden.

Schriftelijke vragen

In schriftelijke vragen van het CDA wordt B&W gevraagd zich te laten informeren over de voortgang van het experiment in Zeeland en dat te rapporteren aan de gemeenteraad.

Lees ook:
- Moorlag: 'Windmolenparken moeten minder licht geven'

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid windmolens
Deel dit artikel:

Recent nieuws