FC Groningen incasseert in blessuretijd gelijkmaker van FC Utrecht

Gudmundsson zet de achtervolging in op Utrecht-speler Kerk
Gudmundsson zet de achtervolging in op Utrecht-speler Kerk © Orange Pictures
FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-2 gelijkgespeeld. Heel lang leek de ploeg van coach Danny Buijs de 1-2 voorsprong over de eindstreep te trekken, maar in blessuretijd maakt Kerk alsnog gelijk.
De goals van de bezoekers kwamen op naam van Joosten en Strand Larsen, Ramselaar scoorde namens Utrecht dat in de tweede helft lange tijd verzuimde op gelijke hoogte te komen totdat Kerk in de 94e minuut alsnog de terechte 2-2 wist te scoren.

Zevende

De ploeg van coach Danny Buijs staat op de ranglijst voorlopig zevende met 27 punten uit vijftien duels. Na de pauze bleven de gasten af en toe met kunst- en vliegwerk overeind. Groningen kwam bijna niet meer van de eigen helft af en mocht de handen dichtknijpen dat Utrecht pas diep in blessuretijd de gelijkmaker produceerde.

Openingstreffer

FC Groningen toonde zich in de eerste 45 minuten buitengewoon effectief. Na dik een kwartier viel de openingstreffer. Een goede voorzet van Strand Larsen ging aan El Messaoudi voorbij, maar daar dook Joosten op die de stuiterende bal in het doel kopte.

Prachtige goal Strand Larsen

Vijf minuten later tekende Strand Larsen met een prachtige spitsengoal voor een verdubbeling van de voorsprong. Na geknoei achterin bij Utrecht speelde El Messaoudi de spits goed aan. Strand Larsen nam prima aan, draaide en schoot vol overtuiging onberispelijk raak: 0-2.

Slordig verdedigen

Uit het niets scoorde FC Utrecht de aansluitingstreffer. El Messaoudi en Dammers gingen verdedigend niet vrijuit waar Ramselaar van profiteerde. Zijn schot in de verre hoek werd nog aangeraakt door de hak van Itakura waardoor Padt kansloos was.

Gelijkmaker Kerk

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting doelman Sergio Padt. Groningen kwam bijna niet meer over de middenlijn en moest de constante druk van FC Utrecht zien te weerstaan. Padt wist met een vlotte reactie de gelijkmaker van Mahi, die na een corner op vijf meter vrij kon inkoppen, te voorkomen. FC Groningen hield lang stand totdat Kerk toch nog voor de 2-2 zorgde.