Donar start competitie met ruime zege op landskampioen Landstede

Donar is de basketbalcompetitie zondagmiddag goed gestart. De ploeg van coach Ivan Rudez versloeg na de lange onderbreking vanwege corona in MartiniPlaza regerend landskampioen Landstede Hammers met 82-55.

De titel van 2019 is na het abrupte einde van het vorige seizoen nog steeds in handen van de ploeg uit Zwolle. Alle ploegen zijn begonnen op nul punten. Er wordt eerst een halve competitie afgewerkt, waarna er Elite poules volgen en play-offs. Het ging lang redelijk gelijk op, maar in het vierde kwart kwam er alsnog een groot verschil op het scorebord te staan in het voordeel van de thuisploeg.

Onwennig begin

Na een wat onwennig begin van beide ploegen kwam de wedstrijd halverwege het eerste kwart al goed op stoom. Het krachtsverschil was in deze fase miniem gezien een tussenstand van 16-18 na tien minuten basketbal.

Voorsprong bij rust

In de loop van het tweede kwart slaagde Donar erin om een gaatje te slaan met de opponent uit Zwolle. Henry Caruso nam het voortouw bij de thuisploeg. Bij rust was het verschil opgelopen tot negen punten in het voordeel van Donar: 36-27.

Dunk Brandwijk

In het derde kwart bleef het verschil schommelen rond de tien punten. Willem Brandwijk tekende voor de mooiste score namens de thuisploeg met een fraaie dunk. Na dertig minuten spel was de voorspong van de Groningers iets teruggelopen tot zeven punten: 50-43.

Driepunters

Een driepunter van Davonte Lacy zorgde ervoor dat het verschil toch weer richting tien punten ging. Landstede gaf zich niet gewonnen en bleef knokken voor een beter resultaat. Twee opeenvolgende driepunters van Damjan Rudez gooiden het duel definitief op slot. Het slotakkoord kwam van Kjeld Zuidema.

Topscorers en programma

Topscorers aan de kant van de Groningers waren Henry Caruso en Jarred Ogungemi-Jackson met allebei achttien punten. Donar vervolgt het seizoen aanstaande zaterdag 16 januari met de uitwedstrijd tegen ZZ Leiden. Deze wedstrijd in Zuid-Holland begint om 20.00 uur.

Lees ook:
- ‘Enorm gemotiveerd’ Donar ontmoet landskampioen in openingsduel

Deel dit artikel:

Recent nieuws