Donar haalt Justin Watts in tweede poging wel bij selectie

Basketbalclub Donar versterkt zich alsnog met Justin Watts. De 30-jarige Amerikaan zou in augustus al naar Groningen komen, maar kreeg toen zijn papieren niet in orde.

Donar wilde zich versterken vanwege het zware programma, en door blessureleed heeft coach Ivan Rudez nu de beschikking over negen fitte spelers, in plaats van twaalf.

‘We kunnen dit betalen’

De voorzitter van Donar, Jannes Stokroos, laat weten dat het een financieel verantwoorde keuze is. ‘Financieel gezien kunnen we dit betalen. Er is minder geld aan spelers uitgegeven dan gereserveerd, we zijn zuinig geweest en we houden altijd rekening dat we moeten bijschakelen vanwege geblesseerde spelers’, zo laat de preses op site van de club weten.

Kwaliteiten

De 1.96 meter lange shooting guard/small forward wordt door Donar omschreven als een speler met ‘een goed schot met het atletisch vermogen om drives te maken en een belangrijke rol in de defensie te spelen.’

Den Bosch

Watts heeft onder meer gespeeld in Australië, Mexico, Japan, Uruguay, Polen, Qatar, Litouwen, Zwitserland, De Filipijnen en eerder in Nederland voor Den Bosch (2016-2017).

Daarnaast heeft hij met het Zwitserse Fribourg Olympic (2018-2019) in de Champions League gespeeld. Het afgelopen seizoen speelde hij voor MKS Dabrowa Gornica in Polen.

Per direct

Watts is per direct beschikbaar, en tot het einde van dit seizoen. Hij traint vanaf volgende week mee met het team.

Lees ook:
- Donar start competitie met ruime zege op landskampioen Landstede
- Donar heeft geen geduld meer met Watts (augustus 2020)

Meer over dit onderwerp:
donar sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws