OM eist 18 maanden cel voor poging tot doodslag bij Ebbingebrug

Een 26-jarige man uit Groningen moet, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 18 maanden cel opgelegd krijgen (8 voorwaardelijk) wegens een poging tot doodslag. De man zou op 17 juli een persoon tegen zijn hoofd hebben geschopt. Dat gebeurde nabij de Ebbingebrug in de stad Groningen.

Op basis van een signalement werd de verdachte kopschopper vier dagen later aangehouden. Tijdens het fouilleren werd bij hem een stiletto

aangetroffen. Bij een benzinestation in de buurt van de Ebbingebrug vond het latere slachtoffer een jas op de grond. Even later kwam de verdachte man naar hem toe op een scooter. Die stelde dat de man zijn jas had gestolen. Nadat hij prompt een paar keer met zijn vuist uithaalde, schopte hij de man meerdere keren tegen diens hoofd. Het slachtoffer lag toen al op de grond.


'Hoofd zwaaide andere kant op'

Camera's van omliggende bedrijven legden de straatbeelden vast. Een getuige verklaarde dat duidelijk te zien was dat het hoofd van het slachtoffer door een trap 'een andere kant op zwaaide'. Ook zou een groep Duitse toeristen het incident hebben gezien.

Hoofd of onderarm

Volgens de raadsman van de verdachte zijn de camerabeelden van 'te ver af', en raakt zijn cliënt niet het hoofd van het slachtoffer maar diens onderarm. De verdachte legde op het bureau verschillende verklaringen af, die doorspekt waren met bekentenissen. Maar die trok hij later weer in. Volgens de raadsman moet er geleund worden op andere bewijzen. 'En die zijn er onvoldoende, dus dan moet vrijspraak volgen.'

De twee mannen zijn volstrekt onbekenden van elkaar. Het slachtoffer hield botbreuken over aan de afranseling. De verdachte zou, bij veroordeling, duizend euro aan het slachtoffer moeten betalen.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws