Veendammer die vrouw belaagde moet in cel blijven

Een 29-jarige Veendammer die verdacht wordt van belaging, moet tot zijn strafzaak dient in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Tussen oktober 2018 en september vorig jaar zou hij een vrouw stelselmatig hebben belaagd, ondermeer in het Veendammer park Borgerswold.

Bloemen met kaart

De vrouw hield sinds hun eerste ontmoeting de boot af. Maar de man liet zich niet uit het veld slaan.

Hij zou contact hebben gezocht via Facebook en ook zou hij haar bijna dagelijks benaderd hebben bij de sportschool. Ook zou hij gepost hebben bij haar huis en kaarten en bloemen gestuurd hebben.

Gesprek met politie

De vrouw meldde het gedrag van de man bij de politie. Daarop voerden agenten een gesprek met hem. Maar ook na dat gesprek bleef de man contact zoeken met de vrouw. Volgens de officier van justitie is er geen fysiek contact geweest; 'Nóg niet.'

Wisselende signalen

De advocaat van de verdachte zegt dat de man verward is geraakt door wisselende signalen van de vrouw. Ook ontkent de man volgens zijn advocaat dat hij bij het huis van de vrouw gepost heeft De man zit nu vier maanden in voorarrest. 'Als hij tot april moet wachten zit hij langer vast dan de straf die hem feitelijk kan worden opgelegd', zei de raadsman. Hij vroeg de rechters zijn cliënt op vrije voeten te stellen.

De Veendammer beloofde de rechters dat hij de vrouw nooit mee zou opzoeken. 'Edelachtbare. Laat mij alstublieft vrij.' Maar de rechtbank ging daar niet in mee. De man is eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld en de rechtbank acht de kans op herhaling groot. Daarom blijft hij in de cel tot begin april zijn strafzaak wordt behandeld.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws