Online lesgeven: 'De hele morgen de juf in beeld'

Veel ouders geven aan met de nodige hoofdbrekens te kampen waar het gaat over het het zelf les geven aan hun kinderen, in combinatie met hun eigen werk.

Deze ouders hebben vooral klachten over de manier waarop scholen omgaan met de online lessen voor basisschoolleerlingen.

'Zelf maar uitzoeken'

'Ouders krijgen dan een stapel boeken mee naar huis en na een kort introductie van de juf moeten ze het verder zelf maar uitzoeken', zegt leerkracht Sandra Klooster van basisschool 't Groenland in Zuidwolde.

Zij geeft momenteel les vanaf haar keukentafel in haar woonplaats Bedum. Elke ochtend stipt om tien voor negen begint ze haar les en pas om half een klapt ze haar laptop weer dicht.

Ik heb niet het idee dat de kinderen een achterstand op lopen
Sandra Klooster - basisschool t Groenland

'Het gaat mij goed af', zegt ze. 'Ik heb niet het idee dat de kinderen een achterstand oplopen of dat ouders klachten hebben.'

'Vol ingezet op zichtbaar aanwezig zijn'

De directrice van het Groenland, Marloes Mertens, zegt over het online lesgeven: 'Wij hebben vol ingezet op het zichtbaar aanwezig zijn van de leerkracht. van negen tot half een hebben de kinderen als het ware de juf steeds in beeld, en dat werkt goed.'

Op Het Groenland hebben ze voor de lockdown nog even geoefend met inbellen en met digitale handjes opsteken. 'Voorlopig gaat het soepel, we kunnen het nog wel even volhouden', aldus Mertens.

Lees ook:
- Het laatste coronanieuws in ons liveblog

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws