Johnny B. gaat niet in hoger beroep

GRONINGEN - Johnny B. gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Groningen.
B. werd twee weken geleden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan negen maanden voorwaardelijk wegens drie brandstichtingen en pogingen daartoe in 't Zandt en omgeving.
Hoewel Johnny B. nog altijd elke betrokkenheid ontkent, zou een hoger beroep teveel onrust en onzekerheid met zich meebrengen. Bovendien heeft hij in samenspraak met zijn familie en advocaten besloten om definitief niet terug te keren naar 't Zandt.
Ook het Openbaar Ministerie heeft besloten niet in beroep te gaan tegen het vonnis. Het OM is eveneens van mening dat na maanden van maatschappelijke onrust, de rust weer moet keren. Niettemin vindt het nog altijd dat een zwaarder vonnis op zijn plaats was geweest.
In principe moet B. nog vijfeneenhalve maand de gevangenis in, maar zijn advocaten willen onderzoeken of hij onder elektronisch toezicht kan worden geplaatst.

Extra geld voor onderzoek in 't Zandt

Overigens krijgt de politie in Groningen 240.000 euro van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Dat heeft een woordvoerder van de regiopolitie maandag bekendgemaakt.
De politie in Groningen krijgt de nabetaling, omdat er in 2007 veel extra werkzaamheden moesten worden verricht in verband met het onderzoek naar de brandstichtingen in 't Zandt.