Henk Grol goed begonnen aan Masters in Qatar, concurrent uitgeschakeld

Judoka Henk Grol (35) is de Masters in Doha, de hoofdstad van Qatar, goed begonnen in de klasse boven 100 kilogram. De oud-Veendammer won zijn eerste partij van de Hongaar Richard Sipocz.

Grol scoorde in de eerste ronde al snel waza-ari tegen de Hongaar, om het vervolgens binnen anderhalve minuut af te maken met ippon. Sipocz is de nummer 34 van de wereldranglijst.

Grol vs Meyer

Het toernooi, voor de 36 beste judoka’s ter wereld per gewichtsklasse, geldt als een belangrijk meetmoment voor de Olympische Spelen van Tokio komende zomer. Grol heeft in de klasse boven 100 kilogram concurrentie van Roy Meyer (29) voor een plek op de Spelen, waar slechts één judoka per land aan deel mag nemen per gewichtsklasse. Grol staat zevende op de wereldranglijst, Meyer vijfde.

Meyer uitgeschakeld

Roy Meyer die het in de eerste ronde gelijk op moest nemen tegen de beste judoka aller tijden, de Fransman Teddy Riner, werd zoals verwacht uitgeschakeld. Riner scoorde met nog een halve minuut op de klok ippon. De Fransman werd in zijn carrière onder meer tien keer wereldkampioen, pakte twee olympische titels en bleef tien jaar lang ongeslagen.

Nog twee meetmomenten

De Nederlandse judobond beslist op basis van drie meetmomenten wie er naar de Spelen mag in de gewichtsklassen van onder anderen Kim Polling en Henk Grol. De Grand Slam van Tel Aviv (18-20 februari) en de Europese kampioenschappen in Lissabon (16-18 april) zijn de overige meetmomenten.

Lees ook:
- Kim Polling pakt brons en deelt harde tik uit aan concurrente voor Spelen
- Grol en Polling maken een belangrijke ‘tussenstop’ richting Tokio

Meer over dit onderwerp:
henkgrol
Deel dit artikel:

Recent nieuws