Ontmoetingsplek Hamelhuys voor kankerpatiënten sluit de deuren

Het Hamelhuys, een ontmoetingsplek voor (ex-)kankerpatiënten in Stad en Assen, stopt. Eigenaar Josje Hamel hoopt dat een andere partij het stokje wil overnemen.

Dat maakt ze bekend in een video op Facebook. Per 1 maart sluit ze de deuren van het inloop- en activiteitenhuis waar (ex-)kankerpatiënten een kopje koffie konden drinken of mee konden doen aan activiteiten. Per jaar had het huis in Groningen zo'n 1800 bezoekers.

'Een ingrijpende beslissing', noemt Hamel haar besluit terug te treden als directeur. 'Ik ben doodmoe. Ik heb jarenlang roofbouw gepleegd op lichaam en geest.'

Coronacrisis zorgde voor geldproblemen

Hamel, die zelf kanker heeft gehad en in 2015 het inloophuis begon, had de afgelopen tijd moeite het hoofd boven water te houden. De coronacrisis zorgt ervoor dat veel sponsorgelden zijn weggevallen. Zo'n 70 procent van de inkomsten van het Hamelhuys komt uit dergelijke gelden.

Verslaggever Beppie van der Sloot ging op bezoek bij Josje Hamel

Het Hamelhuys in Assen sluit ook de deuren. Tenzij een andere partij zich meldt om de huizen voort te zetten, zegt Hamel de huur van beide panden voor de zomer op.

Vaste bezoekers krijgen de kans om het Hamelhuys nog een keer te bezoeken. Zij kunnen daarvoor een afspraak maken.

Lees ook:
- Inloophuis Hamelhuys 'houdt het niet nog maanden vol'
- Inloophuis Hamelhuys in zwaar weer: zeventig procent van inkomsten weggevallen

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws