Remco Balk vertrekt naar FC Utrecht (update)

FC Groningen-speler Remco Balk tekent een contract bij FC Utrecht. De aanvaller kwam met Groningen niet tot overeenstemming om zijn contract te verlengen.

FC Groningen trok eerder de aanbieding voor Remco Balk in om zijn contract te verlengen bij FC Groningen. ‘Hij heeft bij ons aangegeven met andere clubs in gesprek te willen en dat verhaal aan te willen horen’, vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus eerder. ‘De situatie voelt niet goed voor ons en dat heeft ons de keuze laten maken dat we de aanbieding voor Remco hebben ingetrokken.’

Meerjarig contract

Fledderus gaf tevens aan dat de deur wat hem betreft nog wel op een kier stond, mocht Balk toch bij FC Groningen willen blijven. Die deur is door de 19-jarige aanvaller nu definitief dichtgeslagen aangezien hij bij FC Utrecht een meerjarig contract gaat ondertekenen.

Balk doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en speelde tot nu toe elf officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Op vier oktober maakte hij zijn enige doelpunt voor de hoofdmacht van FC Groningen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax.

Wanneer de aanvaller naar de Domstad gaat, is nog niet duidelijk. Mocht Balk deze winter nog richting Utrecht vertrekken dan kan FC Groningen nog een transfervergoeding voor hem krijgen. Komende zomer is hij transfervrij.

Dit bericht is geüpdatet met het nieuws dat Balk definitief tekent bij FC Utrecht

Lees ook:
- De Koffiecorner #107: (met Sergio Padt) 'Deze club zit in mijn hart en ik wil graag terugkeren'
- Padt maakt seizoen af bij FC Groningen; onderhandelingen met Balk in impasse

Meer over dit onderwerp:
fcgroningen voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws