Aantal besmettingen bij woonzorgcentrum Veenkade loopt op naar negentig

Het aantal bewoners met corona in woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam is gestegen. Het zijn er nu negentig.

Dertien van de positief geteste bewoners zijn patiënten van de afdeling revalidatie. Bijna alle besmette bewoners zijn overgeplaatst naar drie aparte afdelingen om de niet-beschermde bewoners te beschermen. Twee besmette personen zijn naar een andere locatie overgebracht. De Veenkade is volledig in quarantaine. Bezoekers zijn voorlopig niet welkom.

Afgelopen maandag maakte Zorggroep Meander bekend dat de Veenkade sinds vorige week kampt met een corona-uitbraak onder de bewoners en medewerkers. Tot nu toe zijn vijf bewoners overleden. Deze zijn niet inbegrepen bij het genoemde aantal van negentig

Ook veel personeel besmet

Ook andere locaties van Zorggroep Meander hebben te maken met coronabesmettingen, maar veel minder dan in de Veenkade. In de Bolderbörg, een woonservicecentrum in Vlagtwedde, zijn negen bewoners besmet. Zij moeten in hun eigen appartement in isolatie blijven.

Net alleen bewoners en cliënten, maar ook veel medewerkers van Meander zijn besmet met het coronavirus en daarom niet inzetbaar. Vrijwilligers springen bij om de zorg zo goed mogelijk in de benen te houden.

Correctie: eerder stond in dit bericht dat het om 95 besmette bewoners gaat. Zorggroep Meander meldde in eerste instantie dit aantal op zijn website, maar het blijkt dus om negentig te gaan.

Lees ook:

- Corona-uitbraak bij woonzorgcentrum in Veendam: 74 bewoners besmet (update)

Deel dit artikel:

Recent nieuws