Marathonpeloton komt deze winter niet in actie

De KNSB heeft definitief een streep gezet door het marathonseizoen. De schaatsbond ziet geen mogelijkheid meer om nog een wedstrijdkalender op te stellen.

Lang leefde de hoop dat het marathonschaatsen toegevoegd zou worden aan de lijst met topsportcompetities. Het laatst ingediende verzoek daarvoor werd afgelopen dinsdag echter afgewezen door het ministerie van VWS.

Permament in overleg

De KNSB is sinds het begin van de coronacrisis permanent in overleg met de marathonteams. De insteek was om het seizoen veilig van start te laten gaan, zodra dat zou kunnen.

'Het is jammer, maar het is wel goed dat er een besluit is genomen', reageert Robert Post.

Tussen hoop en vrees

De Groningse marathonschaatser leefde al lange tijd tussen hoop en vrees. Daarnaast gaf hij eerder al aan niet te snappen dat zijn sport niet als topsportcompetitie aangemerkt werd. Hij zou dit seizoen voor de nieuwe formatie van Jumbo-Visma op het ijs verschijnen. Eind oktober zou de eerste wedstrijd zijn.

Het besluit van de KNSB betekent tegelijkertijd ook dat er, indien mogelijk, geen marathons op natuurijs gereden worden.

'De blik op volgend seizoen'

Post spreekt dan ook van een verloren seizoen. 'Ik zit in de bloei van mijn leven als topsporter, dan wil je graag presteren. Ik zit goed in mijn vel, bij een goede ploeg. Alle voortekenen waren er om gewoon lekker te presteren. Heel erg jammer dat het nu niet kan. Dan maar de blik op volgend seizoen.'

Dit bericht is aangevuld met meer quotes van Robert Post

Lees ook:
- Marathonschaatsers trainen wel, eerste wedstrijd is nog ver weg

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws