Gemeente Groningen begint in maart met aanleg Kattenbrug

Hier moet de Kattenbrug verschijnen
Hier moet de Kattenbrug verschijnen © Google Streetview
De gemeente Groningen wil in maart beginnen met de aanleg van de Kattenbrug, die het Gedempte Kattendiep met het Schuitendiep moet gaan verbinden.
De Kattenbrug moet een belangrijk onderdeel van de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad gaan worden. Als het goed is kan de brug aan het eind van 2020 in gebruik worden genomen.
Behalve een nieuwe brug, wordt ook de omgeving opnieuw ingericht. Er komen nieuwe bomen, zitjes en extra groen.

Voorbereidende maatregelen

'We zijn deze maand begonnen met voorbereidende maatregelen', zegt projectmanager Herman Lubbers. 'Denk daarbij aan aanvullend onderzoek aan de ondergrond, het opheffen van parkeerplaatsen en het gereed maken van het bouwterrein.'
Dit bouwterrein komt deels op de plek waar het Holland Casino stond.

Afstemming met omwonenden

Omdat het een omvangrijke klus betreft, is een zorgvuldige afstemming met omwonenden vereist.
Lubbers: 'Aannemer Heijmans is inmiddels begonnen met het uitnodigen van omwonenden en ondernemers voor online bijeenkomsten.' Daarin wordt uitgelegd hoe de bouw wordt aangepakt en hoe ze denken de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Busroute

De Kattenbrug wordt onderdeel van de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad. Vanaf het Gedempte Zuiderdiep rijden de bussen straks via het Gedempte Kattendiep over de Kattenbrug, heen en terug langs de Diepenring.
In de loop van 2020 komen er ruime bushaltes bij zowel de Stadsschouwburg als het Provinciehuis.