El Hankouri schiet FC Groningen in blessuretijd langs Willem II

FC Groningen heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II met 2-3 gewonnen. Grote man aan de kant van de gasten was Mo El Hankouri die twee keer scoorde en vlak voor tijd uit een counter beslissend was met de winnende goal.

FC Groningen stijgt door deze zege naar de zesde plek in de eredivisie met 30 punten uit zestien duels. Aanstaande zondag volgt de subtopper tegen FC Twente dat één plek lager staat en in deze speelronde met 1-3 verloor van Ajax. De aftrap is om 14.30 uur. De gasten kropen in Brabant door het oog van de naald, maar toonden veerkracht en werden in blessuretijd beloond met de volle buit. Alle goals vielen in de tweede helft.

Goal El Hankouri

Na een eerste helft met weinig hoogtepunten schoot invaller Mo El Hankouri de gasten in de 49e minuut op voorsprong. De vleugelaanvaller was al na een kwartier in het veld gekomen voor de geblesseerde Joosten. De assist kwam op naam van Tomas Suslov na een goede rush. De Slowaak speelde de bal prima in de voeten van El Hankouri. De aanname en afronding met rechts was onberispelijk.

Gelijkmaker

Groningen ging door en verdubbelde bijna de voorsprong. Strand Larsen leek met een acrobatische omhaal te scoren, maar hij stond net buitenspel. Het spel golfde nu op en neer. De gelijkmaker viel na een uur spelen. Een vlotte aanval van de thuisploeg werd afgerond door Nunnely die iedereen te snel af was en Padt wist te passeren.

Eerste van Itakura

Vlak daarna kwam Willem II op voorsprong. Een voorzet van de zijkant ging richting Pavlidis. De Griek toucheerde de bal licht waarna Dammers het speeltuig ongelukkig in eigen doel werkte: 2-1. Het duel leek de Groningers uit handen te glippen totdat Ko Itakura in de 84e minuut met zijn eerste treffer voor de club de gelijkmaker op het scorebord kopte.

Toch nog 2-3

Beide ploegen gingen vol voor de winst die uiteindelijk bij de ploeg van coach Danny Buijs terecht kwam. Na een afgeslagen aanval van de Tilburgers counterde Groningen in blessuretijd snel naar de overkant van het veld. Het lag achterin helemaal open bij de thuisploeg. Da Cruz legde perfect terug waarna El Hankouri voor een open doel niet meer kon missen.


Meer over dit onderwerp:
fcgroningen voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws