Buijs: 'Absurde tweede helft, aantal spelers haalt FC Groningen-onwaardig niveau'

Danny Buijs probeert al coachend zijn team de juiste aanwijzingen te geven
Danny Buijs probeert al coachend zijn team de juiste aanwijzingen te geven © Orange Pictures
FC Groningen-coach Danny Buijs was uitermate kritisch op een aantal spelers na de 2-3 zege tegen Willem II. 'We begonnen goed en kwamen sterk terug na de 2-1, maar in de tussentijd heb ik me bijna zitten schamen. Daar hebben een aantal jongens een niveau gehaald dat FC Groningen-onwaardig is.'
Voor de neutrale toeschouwer was het genieten, maar daar had Buijs weinig mee te maken. 'Ik vond een aantal jongens in teveel opzichten heel slecht. Aan de bal, simpele ballen kwijtraken. In het verdedigen, niet kort dekken. Verkeerde keuze's maken, geen duels aangaan. Als je dat allemaal tegelijk doet zak je naar een heel laag niveau. Wonder boven wonder winnen we toch deze wedstrijd toch nog,' aldus de oefenmeester.
Buijs: 'Vooral tweede helft was absurd'

Uitblinker El Hankouri

Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Mo El Hankouri. Hij scoorde de openingstreffer namens FC Groningen en maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt. 'Dit is heel fijn voor mij. Na een lange periode van hard werken en geen goal maken schiet ik er vandaag twee binnen. Ik ben heel erg blij. Ik weet dat ik het kan. Deze lijn nu doorzetten.'
El Hankouri: matchwinner

Dammers ongelukkig

Wessel Dammers speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Willem II. 'Voor mij persoonlijk heel teleurstellend, ik ben wel blij dat we de drie punten gepakt hebben uiteraard.' De centrale verdediger kwam in de tweede helft in het veld, maar maakte de wedstrijd niet vol. 'De 2-1 was een eigen doelpunt van mij. Dat moet zeker beter.'
Dammers: drie punten het belangrijkst