Veiling om te overleven: 'Dit is onze feel good manier'

Wie niet sterk is moet slim zijn, en wie door corona noodgedwongen geen klanten meer mag ontvangen, moet creatief worden. En dat doen ze bij lunchroom Feel Good in Stad.

De één gooit als gevolg van de pandemie de bedrijfsvoering om, de ander poogt middels een crowdfunding wat van z'n publiek los te krijgen. Bij Feel Good dachten ze dat een online veiling het beste bij ze zou passen.

Meet & Greet met de Kortingskoningin

Daar kan bijvoorbeeld geboden worden op een meet & greet met 'kortingskoningin' Gea Kramer. Of op de VW t3 bus van uitbaatster Anja Wils. 'Hij is geel en heel knap', lacht ze. 'Als ze daarop bieden, kunnen ze een picknickroute met Barry winnen. Een soort van mini droomvakantie.'

De reacties op de online veiling op Instagram waren overweldigend. De meeste van de producten waarop geboden kan worden, werden overigens door derden aangeboden.

Mensen blij maken

'Dit is anders dan anders', zegt Myrthe Heger. 'Crowdfunding werkt voor sommigen heel fijn, maar wij wilden het op onze eigen feel good manier doen. Dat betekent: leuke dingen bedenken, de humor erin houden, liefde, energie en creativiteit erin gooien, en de mensen blij maken.'

Lees ook:
- Ons coronablog

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws