Rapper S10 sleept aanmoedigingsprijs ESNS (10.000 euro) in de wacht

Het Pop Stipendium Van Eurosonic Noorderslag (ESNS) gaat dit jaar naar rapper Stien den Hollander, beter bekend als S10. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de eerste digitale editie van het muziekfestival. De aanmoedigingsprijs levert haar 10.000 euro op.

Behalve S10 waren ook Yung Nnelg en Klangstof in de race. Eerdere winnaars waren Jacco Gardner (2018), Thomas Azier (2019) en Judy Blank (2020). Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt het Pop Stipendium sinds 2018 jaarlijks uit aan een veelbelovende popartiest of band. De geldprijs kan de winnaar gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen.

Stien den Hollander brak door met haar debuutalbum Snowsniper. De plaat kreeg vorig jaar al een Edison in de categorie alternatief. ‘Het groeiproces dat S10 in korte tijd heeft doorlopen is indrukwekkend. Met het Cultuurfonds Pop Stipendium kan zij verdieping aanbrengen in haar eigen muzikale ontwikkeling en werken aan haar bekendheid buiten Nederland’, aldus de jury.

Pop Media Prijs 2021 voor Beste Zangers

Het AVROTROS-programma Beste Zangers kreeg de Pop Media Prijs 2021. Beste Zangers kreeg de voorkeur boven de docureeks Famke Next van June te Spenke, over zangeres Famke Louise, en het boek XTC - een Biografie van journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd.

Volgens de jury klonk er in het afgelopen seizoen van Beste Zangers 'meer dan ooit grote liefde voor muziek door'. Aan de Pop Media Prijs is een bedrag van drieduizend euro verbonden.

Geen Popprijs

Een andere prijs die traditiegetrouw bij Eurosonic Noorderslag hoort, de Popprijs, wordt dit jaar niet uitgereikt. Dat besluit werd genomen omdat de muzieksector dit jaar zo hard werd geraakt door de coronacrisis, dat de organisatie het ongepast vond.

Lees ook:
- Geen Popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag: 'We vinden het niet passend'
- Opnames Noorderslag: 'Ik had mij verheugd op eierballen en feest met artiesten'
- ESNS in coronatijd: 'De gemiddelde Groninger gaat zich goed vermaken'

Meer over dit onderwerp:
eierbal esns
Deel dit artikel:

Recent nieuws