Schaker Van Foreest pakt 'halfje' in eerste ronde Wijk aan Zee

Jorden van Foreest heeft in de eerste ronde van het Tata Steel schaaktoernooi remise gespeeld. Hij deelde in Wijk aan Zee het punt met de Amerikaanse titelverdediger Fabiano Caruana.

De Groningse grootmeester speelde met de zwarte stukken tegen de nummer twee van de wereldranglijst. Van Foreest kwam goed uit de opening, maar gaandeweg de partij stond hij een aantal keren flink onder druk.

Na 56 zetten besloten beide schakers elkaar de hand te schudden. 'Het was een zware wedstrijd met aan beide kanten veel fouten. Desondanks dacht ik op sommige momenten dat het een eenvoudige remise zou kunnen worden, maar hij bleef druk geven. Ik moest tot op het tandvlees gaan. Toen hij geen manier vond om te winnen, kon ik de partij redelijk gemakkelijk uitspelen naar remise', zei Van Foreest op de toernooiwebsite.

Derde Masters-deelname

Het is de derde keer dat Van Foreest meedoet in de Masters-groep bij het prestigieuze schaaktoernooi. Vorig jaar eindigde hij op de vierde plaats. Hij hield Anish Giri achter zich en werd zodoende de beste Nederlander. Beide schakers treffen elkaar zondag in de tweede ronde. Van Foreest speelt dan met de witte stukken.

Lees ook:
- Schaker Van Foreest tast in het duister over vorm

Deel dit artikel:

Recent nieuws