FC Groningen werkt achterstand weg en pakt punt tegen Twente

FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-2 gelijkgespeeld. De veerkrachtige Groningers werkten na een zwakke eerst helft een 0-2 achterstand weg door doelpunten van El Messaoudi en Strand Larsen.

Zesde

De Groningers blijven zesde in de eredivisie met 31 punten uit zeventien duels. Aanstaande zaterdag, 23 januari, staat voor de ploeg van Danny Buijs de zware uitwedstrijd tegen hoogvlieger Vitesse op het programma. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur. Bij rust stond in het duel tegen FC Twente al een 0-2 tussenstand op het scorebord, maar door tactische omzettingen en wissels hield de thuisploeg toch nog een punt aan het duel over.

Goals FC Groningen

Na treffers van Dumic en Van Leeuwen scoorde El Messaoudi al heel snel in de tweede helft de aansluitingstreffer na een schitterende voorzet met buitenkant rechts van Lundqvist. In de 66e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een scherpe voorzet van Gudmundsson werd afgewerkt door Strand Larsen.

Op jacht

FC Groningen ging na de gelijkmaker op jacht naar meer. De groen-witten domineerden de tweede helft volledig, een enorm contrast met de eerste 45 minuten. Buijs bracht in de slotfase Balk en Leal nog voor El Messaoudi en Dankerlui, maar de winnende treffer viel niet. Dat kwam voornamelijk door een matige eerste helft die Groningen afsloot met een 0-2 achterstand.

Openingstreffer

De openingstreffer viel na een klein kwartier spelen. Eerst schoot Padt een bal tegen Danilo aan. De Braziliaan leek te kunnen scoren, maar de keeper van FC Groningen kon er nog net een corner van maken. Hieruit kwam Twente wel op voorsprong. De bal werd scherp aangesneden en moeiteloos ingekopt door de mee opgekomen centrale verdediger Dumic.

Treffer Van Leeuwen

Groningen kreeg ook af en toe een kans, maar had het vizier niet op scherp staan. Halverwege de eerste helft verdubbelden de gasten hun voorsprong. Na een razendsnelle omschakeling was het Van Leeuwen die de bal diagonaal achter Padt schoot. In de tweede helft was alles anders en hielden beide ploegen een punt over aan dit enerverende duel.

Lees ook:
- FC Groningen - FC Twente: wie was de beste FC'er?

Deel dit artikel:

Recent nieuws