Noodverlichting geplaatst in Opwierde-Zuid na klachten over 'spookwijk'

Een aantal nieuwe woningen in Opwierde-Zuid
Een aantal nieuwe woningen in Opwierde-Zuid © RTV Noord
Inwoners van de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam wanen zich soms in 'een spookwijk'. 'Er staan nog maar een paar straatlantaarns', zei buurtbewoner Simone Franken maandagochtend op Radio Noord. De gemeente Eemsdelta heeft inmiddels noodverlichting geplaatst.
De wijk is onderdeel van een grootschalige versterkingsoperatie. Huizenblokken gaan tegen de vlakte en er verrijzen (tijdelijke) wisselwoningen. Volgende week wordt er weer een deel van de wijk gesloopt en verdwijnt daar ook de straatverlichting.
Ook wijkbewoner Kenny Buitendam baalt ervan. Hij zit in een scootmobiel. 'Je krijgt een onveilig gevoel en er ligt bij zo'n bouwplaats ook rommel op de weg of omhoogstekende tegels. Die zie je niet goed dan.'

'Hopelijk verdwijnt onbehaaglijke gevoel'

Wethouder Annalies Usmany van Eemsdelta snapt de zorgen van de buurtbewoners. 'Daarom hebben we ook de noodverlichting geplaatst, zodat hopelijk het onbehaaglijke gevoel bij de mensen verdwijnt. En bij een aantal straten wordt binnenkort nieuwe, definitieve verlichting geplaatst.
'De oude was nog uit de jaren zestig. Het is werk in uitvoering in de wijk, een omvangrijk project. Dan kom je altijd dingen tegen. Natuurlijk gaan we nu ook nog kijken of de noodverlichting voor nu voldoende is,' aldus Usmany.