Remco Balk gaat direct naar FC Utrecht

Remco Balk (rechts) viert zijn doelpunt tegen Ajax
Remco Balk (rechts) viert zijn doelpunt tegen Ajax © OrangePictures
Als hij de medische keuring doorstaat, gaat Remco Balk morgen van FC Groningen naar FC Utrecht. De 19-jarige aanvaller tekent dan een contract voor vier en een half jaar.
Vorige week werd al duidelijk dat FC Groningen de Zuidhorner zou laten gaan naar de Domstad. Nu is bekend dat dat deze week gebeurt.

FC Groningen trok aanbieding in

FC Groningen trok eerder de aanbieding voor Remco Balk in om zijn contract te verlengen bij FC Groningen. ‘Hij heeft bij ons aangegeven met andere clubs in gesprek te willen en dat verhaal aan te willen horen’, vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus eerder. ‘De situatie voelt niet goed voor ons en dat heeft ons de keuze laten maken dat we de aanbieding voor Remco hebben ingetrokken.’
Balk doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en speelde tot nu toe elf officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Op 4 oktober maakte hij zijn enige doelpunt voor de hoofdmacht van FC Groningen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax.

Poll naar FC Dordrecht; Te Wierik terug

Behalve Balk vertrekt ook Thomas Poll uit Groningen, zij het tijdelijk. De 20-jarige verdediger wordt de rest van het seizoen verhuurd aan FC Dordrecht.
Vorige week werd al bekend dat verdediger Mike te Wierik terug zou keren bij FC Groningen. De club bevestigt dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot de zomer van 2024.