Verzorgingstehuis Blijham: 'Dringend extra personeel gevraagd'

Zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham is dringend op zoek naar voormalig zorgmedewerkers die een handje willen helpen. Door ziekte van het reguliere personeel lukt het niet om de noodplanning rond te krijgen.

'We lopen al op een noodplanning en daar vallen nu ook mensen uit omdat ze besmet zijn of klachten hebben', zegt directeur Herma Fridrichs. Eind dinsdagmiddag is ze nog druk bezig om allerlei dingen te regelen.

Op dit moment is een kwart van haar personeel besmet of zit thuis vanwege klachten gerelateerd aan corona. Het gaat dan om 53 werknemers die op dit moment niet kunnen werken.

Ze besloot daarom een oproep te doen op Facebook met een dringend karakter:

** Update - hartelijk dankšŸ™šŸ» , voorlopig hebben wij voldoende hulp** Oproep extra handen nodig voor de zorg en hulp in...

Posted by Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' on Tuesday, January 19, 2021

De directeur is zoekende naar verpleegkundigen en verzorgenden. 'Als er vier verpleegkundigen en vier verzorgenden beschikbaar zijn dan zou dat al heel veel schelen', zegt Fridrichs. Ook zijn mensen met een achtergrond bij politie, bewaking of het leger welkom om de druk te verlichten.

Vorige week werd duidelijk dat het coronavirus in rap tempo toeneemt in De Blanckenborg. Afgelopen donderdag waren dertig medewerkers besmet het virus. Ook toen was het al puzzelen met planningen.

Lees ook:
- Corona-uitbraak in verzorgingstehuis Blijham: 'Mogelijk Britse variant'

Meer over dit onderwerp:
achtergrond coronavirus zorg 112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws