Directiesecretaresse steelt 40.000 euro en moet dit terugbetalen

Een 41-jarige vrouw uit Hoogezand heeft als directiesecretaresse van een bouwmarkt ruim 40.000 euro achterover gedrukt. De rechter legde de vrouw een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden op.

De vrouw stond samen met haar 66-jarige vader terecht. De man was directeur van de Stichting Formido Franchise-ondernemers. De zaak tegen hem werd uitgesteld, omdat de man ziek was en een reclasseringsrapport ontbrak.

Vader en dochter werden in 2017 op staande voet ontslagen, nadat een onderzoek aan het licht bracht dat het duo jarenlang geld van de stichting wegnam en gebruikte voor privédoeleinden.

Terecht ontslagen

De vader berustte niet in dit ontslag en stapte naar de kantonrechter. De man wilde 570.000 euro aan ontslagvergoeding. Hij kreeg nul op het rekest. Hij was op juiste gronden ontslagen, meende de rechter destijds.

Ik creëerde voor mezelf een sfeer van geld wat ik niet had
Hoogezandster

Daarna volgde een rechtszaak via de burgerlijke rechter. Die bepaalde dat de man 88.000 euro moet terugbetalen aan de onderneming. De dochter erkende donderdag tijdens de zitting dat zij in de periode van 2014 tot haar ontslag in 2017 regelmatig geld wegnam.

Terugbetalen

Ze boekte bedragen weg als 'dubbel salaris' en 'volgende maand terug'. Ze wilde terugbetalen, maar had geen overzicht meer zei ze tegen de rechter. 'Ik creëerde voor mezelf een sfeer van geld wat ik niet had', zei ze.

De rechter hield rekening met het tijdsverloop van de zaak. Ook spelen de persoonlijke omstandigheden van de vrouw een rol. Ze werd nadien ernstig ziek. Ze moet wel het gestolen bedrag van 40.000 euro terugbetalen.

Lees ook:
- Stadjer fraudeert voor 20.000 euro met uitkering

Meer over dit onderwerp:
Ondernemers rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws