Thuiskeuken De Holm is te succesvol voor het aantal vrijwilligers

Thuiskeuken De Holm uit Den Andel is zo succesvol dat het een tekort aan vrijwilligers heeft. Elke donderdag en zondag maken ze eten dat wordt bezorgd en kan worden afgehaald.

De Holm is een plek waar mensen werken en leren en de thuiskeuken is een plek om samen te koken, samen te serveren en samen te eten. 'Rond maart, april kregen we een nieuwe keuken. En toen ging alles dicht', zegt Sandra Dijksterhuis. 'Toen dachten we direct: we proberen bezorgmaaltijden.'

Dat bleek een succes te zijn. 'Zestig maaltijden op een avond is heel veel werk en dus zoeken we extra vrijwilligers.'

De thuiskeuken draait volledig op vrijwilligers. 'En ze komen allemaal uit het dorp', zegt Dijksterhuis. 'Het is hier op donderdag heel druk, overdag hebben we snijders aan het werk. 's Avonds twee koks en drie mensen die het uitserveren. Daarnaast ook nog vier bezorgers.'

Toch bestaat het niet alleen uit leuke dingen voor de vrijwilligers. 'De afwas moet ook nog gedaan worden.'

Deel dit artikel:

Recent nieuws