Tien maanden cel om mishandeling en belediging agenten

Een 40-jarige Stadjer is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot tien maanden cel, vanwege zware mishandeling en het beledigen van drie agenten. Tegen de man was twee weken geleden 24 maanden cel geëist.

Op 21 september vorig jaar sloeg hij op het terrein van WerkPro een andere man met een fles drank. Hij bewerkte hem daarna met zijn vuisten en prikte in diens oog. Aan de afranseling hield het slachtoffer breuken in de onderkaak, de oogkas en het jukbeen over. Ook zaten een aantal van zijn tanden los.

Terreinverbod

De mannen zijn geen onbekenden van elkaar en raakten slaags na een woordenwisseling. Ook hadden beiden die dag gedronken. De Stadjer was de toegang tot het terrein al ontzegd wegens een eerder incident. De politie haalde de man van het terrein af, maar die weigerde alle medewerking. Bovendien maakte hij de dienders uit voor racisten.

De rechtbank hield met het vonnis rekening met het strafblad van de Stadjer, maar ook met de rol van het slachtoffer in dit verhaal, en matigde de straf.

De Stadjer is een drinker, maar ziet, zo zei hij twee weken geleden op zitting, een klinische behandeling niet zitten. Volgens de rechtbank past dan een onvoorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij had meerdere weken nodig om te herstellen.

Lees ook:
- OM wil dat Stadjer twee jaar de cel ingaat wegens zware mishandeling

Meer over dit onderwerp:
112nieuws rechtszaken groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws