Nieboer Transport Hoogezand failliet, curator kijkt naar doorstart

Het bedrijf H. Nieboer b.v. in Hoogezand is failliet verklaard. Bij het bedrijf zijn 38 mensen in vaste dienst en werken ook meerdere uitzendkrachten. In afwachting van een mogelijke doorstart draait het bedrijf gewoon door.

Het bedrijf is vooral in de bouwwereld actief, maar verwerkt ook afval en doet aan gladheidsbestrijding. Het faillissement heeft volgens curator Pieter Lettinga meerdere oorzaken. 'Door die hele PFAS-kwestie vorig jaar heeft het bedrijf veel minder klussen in bijvoorbeeld grondverzet en transport van bouwcontainers', zegt Lettinga.

Ring Zuid

Nieboer Transport is ook betrokken bij de werkzaamheden rond de Zuidelijke Ringweg. Een deel van de werkzaamheden die het bedrijf uitvoerde viel vorig jaar weg door onderling geruzie over de te maken kosten door aannemerscombinatie Herepoort, de provincie Groningen en Rijkswaterstaat. Eigenaar Riekus Nieboer uitte daarover toen al zijn zorgen.

'Daar kwam dit jaar natuurlijk nog de coronacrisis bij en als de kredietkraan door de geldverstrekker dan steeds verder wordt dichtgedraaid, dan houdt het op een gegeven moment op', aldus Lettinga.

Meerdere overnamekandidaten

De directie van Nieboer wil graag door met het bedrijf, maar ook andere partijen hebben zich gemeld. Dat zijn er meer dan tien, maar hoeveel daarvan concrete belangstelling hebben is nog onduidelijk. 'We gaan de aankomende twee weken bekijken of we een doorstart kunnen maken. Tot die tijd draait het bedrijf gewoon door', aldus Lettinga.

Lees ook:
- Afschalen werk zuidelijke ringweg raakt onderaannemers: 'Wij hebben óók geïnvesteerd'

Meer over dit onderwerp:
Ondernemers zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws