Zoon omgebrachte restauranthouder Hoogkerk schuldig aan mishandeling en witwassen

De 25-jarige zoon van de omgebrachte restauranthouder Kounatidis uit Groningen moet voor mishandelingen, witwassen en bedreiging een taakstraf van honderd uur uitvoeren. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechter vond bewezen dat de 25-jarige Stadjer een broer van een van de drie verdachten van de moord op de restauranthouder heeft mishandeld. Hij kwam het familielid toevallig tegen en sloeg de man uit pure frustratie. De vader van het slachtoffer kwam daarop af en werd door de Stadjer bedreigd.

Oude zaken

De 25-jarige kreeg de straf ook voor oude zaken uit 2016 en 2017. De politie vond tijdens een huiszoeking in november 2017 een kluis van de Stadjer en goedgevulde bankrekeningen die op zijn naam stonden. De man kon niet aantonen waar het gevonden bedrag van 50.000 euro vandaan kwam. In dit geval vond de rechter het witwassen van crimineel verkregen geld bewezen.

Schop tegen het hoofd

De man werd nu ook nog veroordeeld voor een mishandeling in december 2016 op een parkeerplaats in Hoogkerk en een zware mishandeling in augustus 2017 in de Poelestraat. Hij schopte een passant onderuit en tegen het hoofd. De Stadjer moet zich laten behandelen en hem is een drugs- en alcoholverbod opgelegd. Hij moet een van de slachtoffers een schadevergoeding van ruim 900 euro betalen.

Lees ook:
- Zoon omgebrachte restauranthouder Hoogkerk zelf verdacht van andere mishandelingen

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws