Kinderwagenmuseum Nieuwolda gaat toch door: 'Mooier bestaat niet'

Het had er alle schijn van dat het Kinderwagenmuseum in Nieuwolda zou ophouden te bestaan. Maar binnen 24 uur is alles anders: het museum blijft bestaan en gaat tóch door.

Mieneke van Noort (77) stopt er sowieso mee. Maar het museum proberen van de hand te doen was niet bij haar opgekomen. Want die 300 kinderwagens, 'wie wil dat nou kopen?', dacht ze.

Omdat er nog 200 kinderwagens achter in de schuur stonden, belde ze een paar boeren in het dorp omdat die misschien geïnteresseerd zouden zijn in het ijzer van de karretjes, voor de school. Maar dat bleek niet het geval.

Binnen 24 uur verkocht

Toch kwam van het één het ander, toen bekend werd dat het museum zou ophouden te bestaan. Want binnen 24 uur was er iemand die het huis wilde bekijken, en die de volgende dag meteen een bod uitbracht op zowel het huis als het museum.

'Een dag nadat ze waren komen kijken, stonden hier weer twee mannen op de stoep', zegt ze. 'Eentje hier uit het dorp en eentje uit Dwingeloo. Ze wilden graag het huis én het museum kopen, compleet met de hele collectie. Nou, dan kan ik toch geen nee zeggen?'

Mooier bestaat niet

Mooier bestaat eigenlijk niet, zegt Van Noort. 'Want ik ben nu 77, ik ben van de zorgen af, en het museum blijft gewoon bestaan!'

Deel dit artikel:

Recent nieuws