FNV: Geef uitzendkrachten PostNL een bonus van 250 euro

Een bezorger van PostNL
Een bezorger van PostNL © ANP
Vakbond FNV wil dat uitzendkrachten die werken voor PostNL een coronabonus van 250 euro krijgen. Volgens de bond krijgen alle vaste medewerkers zon bonus voor het harde werk in de afgelopen maanden, maar uitzendkrachten niet.
Vooral bij de postsorteercentra werken veel mensen via een uitzendconstructie, zo ook in het centrum in Kolham.
De uitzendkrachten hebben volgens de FNV in een gesprek met de directie gevraagd om een bonus. 'In het gesprek gaf PostNL aan te zullen kijken naar een mooi gebaar, maar of dat genoeg is? Voor ons betekent dat in ieder geval gelijke beloning voor iedereen, zeker voor de uitzendkrachten die al jaren voor PostNL werken', vertelt vakbondsbestuurder Mariska Exalto.

Hogere winstuitkering

Vorige week kondigde het postbedrijf aan dat de winstuitkering omhoog gaat, van 2 naar 3 procent. Maar dit geldt aldus Exalto alleen voor vaste medewerkers. 'Voor uitzendkrachten is alleen het uurloon hetzelfde als voor de mensen in vaste dienst. Ze hebben een slechter pensioen, geen werkzekerheid en delen niet mee in de voordelen die vaste medewerkers van PostNL hebben.'

In vaste dienst

In het ideaalplaatje van de bond worden uitzendkrachten die structureel werken in de postsorteercentra in vaste dienst worden genomen. 'Tot die tijd moeten juist ook de uitzendkrachten, die het zware werk doen waar PostNL winst mee maakt, gelijk beloond worden", vindt Exalto.