Vliegtuigtoerisme bij Groningen Airport Eelde zorgt enige tijd voor files (update)

De komst van zes vliegtuigen van KLM op Groningen Airport Eelde trok zondagmiddag veel bekijks. Rond 15 uur stond er een file op de afrit van de A28 en de wegen om het vliegveld heen.

Vanwege de coronacrisis parkeert de KLM de laatste tijd regelmatig vliegtuigen in Eelde. Zondag landden er zes toestellen, maandag en dinsdag volgen in totaal nog eens tien.

Tientallen belangstellenden wachtten de vliegtuigen op langs de doorgaande weg langs het vliegveld. 'We wilden wat te doen hebben, even eruit', zegt Lammie Aardema-Wolf. 'Ik vind het wel geinig.'

Lammie Aardema-Wolf en Geert Ebels bekijken de zojuist gelande vliegtuigen (Foto: Jan Been/RTV Noord)

Ze staat samen bij het vliegveld met Geert Ebels uit Zuidlaren. De twee hebben de drukte ontweken en staan aan de Yde de Punt-zijde. 'Dit is een mooi straatje om te kijken, super. Je zit telkens in huis, dan is dit een mooi uitstapje.' Overigens zagen Lammie en Geert de vliegtuigen pas toen deze veilige op de grond stonden. Door de drukte zagen ze niet hoe de toestellen landen.

Na het landen van het laatste vliegtuig losten de verkeersopstoppingen snel op. Rond half vier waren alle wegen nabij Groningen Airport Eelde weer filevrij.

File bij de afrit naar Groningen Airport Eelde (Foto: RTV Noord)

In een update van dit artikel is gemeld dat de files rondom Groningen Airport Eelde zijn opgelost

Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde
Deel dit artikel:

Recent nieuws