142 boetes voor overtreden avondklok in Groningen

De politie heeft in onze provincie afgelopen weekend 142 boetes uitgeschreven aan mensen die na 21.00 uur zonder geldige reden op straat waren.

'Daarnaast zijn er nog veel meer mensen staande gehouden, maar die hadden een geldige reden om buiten te zijn', zegt een politiewoordvoerder.

Hoeveel boetes zijn er landelijk uitgedeeld?

In heel Nederland zijn de afgelopen twee avonden 5.700 boetes uitgedeeld, zei plaatsvervangend Politiechef Landelijke Eenheid Willem Woelders maandagochtend op NPO Radio 1. Zaterdagavond en -nacht zijn er 3.600 bekeuringen uitgeschreven, een dag later waren dat er 2.100.

Meer dan Drenthe, minder dan Friesland

In Drenthe zijn afgelopen weekend 84 'avondklokboetes' uitgeschreven. In Friesland, dat wat meer inwoners heeft dan Groningen, moeten 172 mensen een boete van 95 euro betalen, exclusief administratiekosten.

De avondklok geldt in Nederland van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's nachts. Het doel van de maatregel is het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. De avondklok geldt in ieder geval tot de nacht van 9 op 10 februari.

Extra agenten, geen waarschuwingen

De politie zet 's avonds extra agenten in om de avondklok te handhaven. Agenten waarschuwen mensen die zonder geldige reden buiten zijn niet: ze krijgen meteen een bekeuring. 'De tijd van waarschuwen is voorbij', zei Marieke Nell van de politie daar afgelopen vrijdag nog over.

Lees ook:
- 'De tijd van waarschuwen is voorbij'
- Alles is ons coronablog

Meer over dit onderwerp:
112nieuws coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws