Stadjer die kopschop uitdeelde op Ebbingebrug gaat de cel in

De Stadjer is veroordeeld voor poging tot doodslag
De Stadjer is veroordeeld voor poging tot doodslag © Jos Schuurman/FPS
De 26-jarige Groninger die vorig jaar juli een man tegen zijn hoofd schopte op de Ebbingebrug in Stad, is veroordeeld tot achttien maanden cel.
Daarvan zijn acht maanden voorwaardelijk. De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier. De Stadjer heeft deze straf gekregen voor poging tot doodslag.

Kopschop vanwege een gevallen jas

De Stadjer mishandelde een voor hem volstrekt onbekende man. Dat gebeurde nadat de Stadjer de man beschuldigde van diefstal van een jas.
Die jas was op straat op de grond gevallen. Het latere slachtoffer had het kledingstuk opgepakt, om het zichtbaarder neer te leggen voor de eigenaar. Even later kwam de Stadjer ineens op hem af rijden met een scooter. Hij betichtte de man van diefstal van zijn jas.
Het slachtoffer ontkende, maar werd meteen geraakt door de vuisten van de Stadjer. Toen het slachtoffer daardoor op de grond viel, werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt.

Mishandeling is vastgelegd op beeld

Meerdere getuigen wezen naar de Stadjer. Bovendien was het incident vastgelegd door bewakingscamera’s.
De kopschopper werd vier dagen later opgepakt. Hij had een stiletto bij zich. De man kampt met verslavingsproblematiek. Daarmee moet hij aan de slag, vindt de rechtbank. Ook mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer en moet hij - na zijn celstraf - begeleid gaan wonen.
Het slachtoffer hield meerdere botbreuken over aan de afranseling. Dat komt de Stadjer op duizend euro schadevergoeding te staan.