Mogelijk rellen in Stad voorkomen door arrestaties na overval supermarkt

De politie heeft mogelijk voorkomen dat afgelopen vrijdag rellen uitbraken in Groningen.

Groepen jongeren zouden elkaar op social media hebben opgejut om te rellen en te plunderen. Dat schrijft Sikkom.

Vrijdagavond was een grote politiemacht op de been rondom het centrum. Een groep van vijftig tot honderd jongeren trok vanuit het centrum richting Paddepoel. Volgens een advocaat wilden de jongeren protesteren tegen de coronamaatregelen.

Vuurwerkbom

Ooggetuigen hebben een deel van diezelfde jongeren gezien bij de supermarkt aan de Kerklaan. Bij de Coop ontplofte even voor half negen een vuurwerkbom. Omdat de politie al op de been was, konden de verdachten snel worden aangehouden.

Een groep van vier jongeren rende de winkel in en gooide wat bakken om. Een van de jongens klom over de servicebalie en pakte daar spullen. Daarna vluchtten de vier.

'Politie is heel alert'

'De politie is heel alert op signalen over mogelijke wanordelijkheden. Op het moment dat die worden opgepikt, nemen we daar maatregelen op', laat Hans Coenraads namens de gemeente Groningen weten.

'Die alertheid heeft er mede toe geleid dat de politie afgelopen vrijdagavond een aantal arrestaties heeft kunnen verrichten na het incident aan de Kerklaan. Ook de komende dagen is de politie alert en worden indien nodig maatregelen genomen.' Om welke maatregelen dat gaat, maakt de politie niet bekend.

Er zijn zes minderjarigen aangehouden voor het overvallen van de supermarkt en het afsteken van vuurwerk. Daarnaast zijn een 19-jarige Stadjer en een 44-jarige Hoogezandster aangehouden. Zij zijn inmiddels op vrije voeten.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en roept ooggetuigen op zich te melden.

Lees ook:
- Oproepen om te demonstreren tegen avondklok in Stad, politie is 'heel alert'
- Groep overvalt supermarkt in Stad, negen aanhoudingen
- ‘De tijd van waarschuwen is voorbij’
- Het laatste nieuws over corona in ons blog

Deel dit artikel:

Recent nieuws