Iedereen mag meedenken over nieuwe burgemeester Veendam

Het gemeentehuis van Veendam
Het gemeentehuis van Veendam © Marco Grimmon/RTV Noord
Een echte leider? Een verbinder? Of juist iemand met korte lijntjes in Den Haag? Wat zijn belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgemeester van Veendam. Daarover mogen inwoners en ondernemers uit de Parkstad meedenken.
De gemeenteraad van Veendam heeft een vragenlijst opgesteld, die vanaf woensdag online staat. De vragen gaan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben en wat belangrijke taken zijn. De vragenlijst is beschikbaar tot 7 februari.
De inbreng vanuit de samenleving wordt meegenomen bij het opstellen van de profielschets, die uiteindelijk wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens wordt de vacature voor de nieuwe burgemeester opgesteld.

Mislukte herindeling

Sipke Swierstra is sinds 2013 waarnemend burgemeester in Veendam. Na de mislukte herindeling met de gemeente Pekela heeft de gemeenteraad van Veendam aangegeven graag weer een kroonbenoemde burgemeester te willen. Commissaris van de Koning René Paas ging hiermee akkoord.

Pekela heeft al profielschets

De gemeente Pekela heeft inmiddels al een profielschets voor een nieuwe burgemeester opgesteld. Toch kan het ook zijn dat waarnemend burgemeester Jaap Kuin op die plek blijft. Eerder gaf een ruime meerderheid van de raad in Pekela aan graag door te willen met Kuin.