Voor één keer geen digitaal onderwijs, maar bakles: 'Ook heel leerzaam'

Juf Carin deelt cakemeel uit aan leerlingen
Juf Carin deelt cakemeel uit aan leerlingen © Derk Bosscher/RTV Noord
Een smakelijke actie van de Prinses Beatrixschool in Loppersum donderdag. Daar kunnen leerlingen een pak cakemeel ophalen voor een les die nét iets anders is dan anders. 'Van een cake bakken leer je ook veel', legt juf Carin uit.
Nu de scholen al weken dicht zijn en online lesgeven de leus is, krijgen kinderen het pak cakemeel als verzetje in coronatijd.
'Iets leren doe je niet alleen op school en uit werkboeken, maar ook door iets nieuws te proberen', schreef de school in een brief aan de leerlingen. Bij een open raam konden ze vervolgens hun pakje meel ophalen.

Rekenen en begrijpend lezen

Juf Carin legt uit wat de kinderen zoal van het bakwerk kunnen leren.
'Je moet natuurlijk een aantal handelingen verrichten voordat het een cake is. Begrijpend lezen welke ingrediënten je nodig hebt, berekenen hoeveel meel, eieren en water er in moeten én leren om dingen samen te doen. Dus luisteren naar elkaar en na afloop alles weer schoonmaken.'
Verslaggever Beppie van der Sluis bakte gezellig mee
Geen thuisonderwijs, maar bakles

Weerzien met leerlingen

Voor de leerkrachten is het weerzien met de kinderen een mooie bonus. 'We zien ze dagelijks via Teams, tijdens de les, maar nu heb je toch even kort persoonlijk contact. Dat is wel heel leuk.'
Als de cakes gebakken zijn, kunnen leerlingen een foto ervan opsturen naar school. 'Ook als het mislukt is', zegt juf Carin. 'En wie weet brengt iemand een stukje langs, zodat we het kunnen proeven', hoopt ze stilletjes.