De Huismeesters gaat aan de slag met wijkvernieuwing in Selwerd

Woningcorporatie De Huismeesters in Groningen begint in augustus met de sloop van 95 eengezinswoningen in stadswijk Selwerd. Ze worden vervangen door nieuwbouw.

De woningen die tegen de vlakte gaan, staan aan de Populierenlaan, Vlierstraat, Lijsterbeslaan, Iepenlaan, Berkenlaan en Bottelroosstraat. Volgens De Huismeesters kunnen deze woningen niet worden verduurzaamd naar energielabel A.

Ze worden daarom vervangen door 283 nieuwbouwwoningen, waarvan 141 sociale huurwoningen. Het gaat daarbij om 98 eengezinswoningen en 43 appartementen.

Verschillende woningsoorten

'Met de nieuwbouw willen we een buurt maken met verschillende soorten woningen. Wij dragen hiermee bij aan een ongedeelde stad bestaande uit gemengde en vitale wijken', stelt De Huismeesters-directeur Sije Holwerda.

Er wordt zowel voor één- en tweepersoonshuishoudens als voor gezinnen gebouwd. Rondom de woningen komen ontmoetingsplekken en veel groen. De nieuwbouwwoningen worden tussen 2022 en 2025 gebouwd en opgeleverd. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Heijmans.

Meer over dit onderwerp:
HUURWONINGEN woneninstad
Deel dit artikel:

Recent nieuws