Petitie: 'Denk om het Groninger landschap bij energietransitie'

De politiek moet zorgvuldiger omgaan met het Groninger landschap. Daar dringt Erfgoedvereniging Heemschut op aan, die een petitie is gestart.

De vereniging vraagt alle inwoners van Groningen de petitie te ondertekenen. Ze doet dit samen met Stichting Landschap Oldambt, Stichting Oldambt Windmolenvrij, Stichting Landelijk Gebied Haren, Dorpenalliantie Oost-Groningen en de Historische Vereniging Ten Post.

Beperk aantal zonneweides en windturbines

De organisaties vinden dat er niet te veel zonneweides en windturbines in het landschap moet komen. Ze onderschrijven het belang van duurzame energie, maar vrezen dat door de doelstellingen van de energietransitie het landschap in Groningen te veel wordt aangetast.

Het opwekken van duurzame energie zou daarom gebundeld moeten worden en kan volgens de verschillende organisaties het best plaatsvinden op: bestaande industrieparken, daken van grote bedrijfsgebouwen, geluidswallen, overkappingen van grote parkeerplaatsen en op zee. Alle nieuwbouw moet bovendien voortaan energieneutraal worden opgeleverd.

De petitie kan hier worden getekend en is gericht aan Gedeputeerde Staten van Groningen, Provinciale Staten van Groningen, de gemeenteraadsleden van de Groninger gemeenten en alle Groninger colleges van Burgemeester en Wethouders van de Groninger gemeenten.

Lees ook:
- GroenLinks wil zonnepanelen op Groningse industriegebouwen verplichten
- Sociaal Planbureau: Groningers zitten niet te wachten op energietransitie
- Noorden wil honderden miljoenen uit Brussel voor energietransitie

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid PROVINCIALE STATEN windmolens
Deel dit artikel:

Recent nieuws