Lawaaiviaduct zuidelijke ringweg wordt 'ingepakt'

Het lawaaierige viaduct in de zuidelijke ringweg wordt ingepakt met isolatiemateriaal. De opdrachtgever en aannemer van het werk aan de ring zien dat als oplossing voor het lawaai en de trillingen die omwonenden van de tijdelijke brug ervaren.

Het viaduct over de Paterswoldseweg is sinds november in gebruik, en blijft zeker drie jaar liggen. De brug ligt er omdat het vaste viaduct wordt gesloopt en opnieuw wordt geplaatst.

Lawaai

Vooral vrachtverkeer dat over de brug rijdt zorgt bij aanwonenden voor slapeloze nachten. Eerder werd een geluidswal geplaatst om het lawaai te dempen, maar die wal bleek niet te werken.

Sinds half januari is de maximumsnelheid op het lawaaiviaduct verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. Dat vermindert het lawaai enigszins, maar niet volledig, zeggen buurtbewoners.

Aanzienlijke verlichting

Het 'inpakken' van het viaduct moet een 'aanzienlijke verlichting geven', zeggen opdrachtgever Aanpak Ring Zuid en aannemerscombinatie Herepoort. 'Wanneer de geluidsisolatie aangebracht kan worden is nog niet bekend. Er moet een grote hoeveelheid isolatiemateriaal op maat worden gemaakt. Dat kost tijd.'

De bedoeling is dat de leverancier het isolatiemateriaal versneld levert. Omwonenden zijn donderdag in een video-overleg op de hoogte gebracht.

Lees ook:
- Maximumsnelheid op 'lawaaiviaduct' zuidelijke ringweg verlaagd naar 50 per uur
- Maximumsnelheid op deel ringweg mogelijk omlaag om geluidsoverlast te verminderen
- Omwonenden lawaaiviaduct in Stad wanhoop nabij: ‘Dit is niet te doen!’
- Overzicht: alles over de Ring Zuid

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws