Expeditie 1,5 meter: Een wel erg bijzondere vlag...

Net als elk weekend is de Expeditiebus weer aan het toeren door onze provincie. In de buurt van Noordlaren denkt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher een grote Groningse vlag te spotten en gaat hij verder op onderzoek.
Eenmaal aangekomen bij de vlag blijkt het niet om zomaar een Groningse vlag te gaan. ‘Dat kantoortje in het midden en die sterren horen daar niet’, merkt Bosscher op.
Het blijkt - inderdaad - om een combinatie van een Groningse en een Drentse vlag te gaan. De vlaggenmast staat precies op de grens tussen Noordlaren en Midlaren.
‘Dat heeft met het voetballen te maken’, vertelt buurtbewoner Mark Wieland. De winnaar van de derby tussen Noordlaren en Midlaren mag hun provincievlag een jaar lang in de mast hangen. ‘Door de corona gaat die wedstrijd dit jaar niet door, dus hebben ze het nu zo opgelost’, vertelt Wieland.

Ook in Expeditie 1,5 meter:

- Twee jaar in een Caravan wonen
- Het Expeditiebusje krijgt een fotoshoot
- Bijzondere platen ontdekt in Eenum
- De kerklokken van de kerk in Zeerijp zijn vernieuwd
Expeditie 1,5 meter bekijk je hierboven of via uitzending gemist.

Wat is Expeditie 1,5 meter?

Wij rijden in onze Expeditiebus naar de plekken waar mensen over praten. Heb je ergens hulp bij nodig, wil je je verhaal kwijt of ga je iets actiefs doen dit weekend? Alles mag en niets is te gek! Maar we moeten wel 1,5 meter afstand bewaren.
Stuur ons een berichtje via de Facebookpagina (https://www.facebook.com/ExpeditieGrunnen) van Expeditie Grunnen en wie weet staan we bij jou voor de deur!