NS-treinen rijden vandaag niet meer, Arriva rijdt wel (update)

Sneeuw op het station Europapark in Stad
Sneeuw op het station Europapark in Stad © Marten Nauta/RTV Noord
Treinen van Arriva rijden sinds het begin van de ochtend weer. De treinen van de NS rijden de hele dag niet meer. ProRail legde vanochtend het treinverkeer in heel Nederland stil vanwege het winterweer.
Volgens de NS kunnen de treinen niet rijden vanwege het winterweer. Ook rijden er geen Arriva-bussen tussen Groningen en Friesland. Qbuzz-bussen rijden wel. Wel rijden de bussen van Qbuzz met vertraging.
Op verschillende plekken in Nederland zijn storingen op het spoor, laat ProRail weten. Zo zijn wissels bevroren. 'We werken met man en macht om dit op te lossen', zegt de spoorbeheerder op Twitter.
'Er zijn simpelweg door het hele land te veel storingen om nu een betrouwbare treindienst te kunnen rijden', aldus René Vegter woordvoerder bij ProRail.
Ook rijden op het traject Groningen - Leer rijden geen bussen in verband met de slechte rijomstandigheden in Duitsland.
In heel Nederland geldt zondag code rood. Het advies is om niet de weg op te gaan. Om die reden zijn de test- en vaccinatielocaties van de GGD gesloten.
Dit bericht is aangepast met de nieuwe verwachte tijd en dat Arriva het treinverkeer weer opstart en de NS alle treinen voor vandaag schrapt.
Lees ook: