Letterlijk spetterend slot Noorderslag

Letterlijk spetterend slot Noorderslag
GRONINGEN - Niet alleen De Dijk, winnaar van de Popprijs 2008, gaf tijdens de laatste avond van muziekfestival Noorderslag een spetterend optreden weg. Ook het publiek droeg zijn steentje bij door traditiegetrouw bier naar het podium te gooien.
Verreweg het meeste bier ging richting de leden van De Dijk, nadat zij als winnaar van de Popprijs bekend waren gemaakt. Maar ook presentator Giel Beelen bleef niet droog. De 3FM-dj kwam al crowdsurfend vanuit het midden van de zaal naar het podium om de uitreiking te openen.
Met het winnen van de Popprijs is De Dijk uitgeroepen tot de band met de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek van het afgelopen jaar. De uitreiking van de prijs geldt als vast onderdeel van muziekfestival Noorderslag, dat jaarlijks in De Oosterpoort plaatsvindt.
De drie dagen van het EuroSonic Noorderslag-festival zaten er met de uitreiking nagenoeg op. Onder andere Roosbeef, Giovanca, Miss Montreal en de Jeugd van Tegenwoordig verzorgden de laatste shows in De Oosterpoort.
Twee dagen vóór Noorderslag stond Groningen in het teken van EuroSonic. Zo'n 250 Europese bands verzorgden daarbij optredens door de hele stad, waar duizenden talentscouts en muziekliefhebbers op af kwamen.