Treinverkeer in Groningen en Friesland rond 18.00 uur alsnog gestaakt (update)

Treinen van Arriva in Groningen en Friesland konden zondag van 10.00 tot 18.00 uur rijden, ondanks het winterweer. Zondag aan het begin van de avond besloot de vervoerder het treinverkeer toch stop te zetten.

De NS heeft het treinverkeer in heel Nederland zondag nooit opgestart. Harm was om die reden één van de weinige Nederlandse treinreizigers op deze winterse zondag. Hij pakt tegen 15.30 uur de stoptrein van Groningen naar Veendam, nadat hij zijn vader heeft bezocht.

Blij

'Ik ben blij dat de Arriva-treinen rijden', zei Harm toen hij aan zijn rit begon. 'Het was wel even afwachten, want ik zag dat de NS-treinen niet rijden. Maar Arriva rijdt wel weer sinds 10.00 uur vanochtend.'

Harm heeft dan ook wel even getwijfeld voor hij de trein instapte. 'Ik heb nagedacht of ik het wel of niet zou doen. Maar toen ik zag hoe het er buiten uitzag heb ik het er toch maar op gewaagd.'

Treinen van Arriva op het Hoofdstation (Foto: Noor Vloeimans/ RTV Noord)

'Verbaasd dat er verder geen treinen rijden'

Dat er, behalve op enkele regionale spoorlijnen, geen treinen reden in Nederland bevreemdde Harm enigszins. 'Het verbaast me wel een beetje, want het doet me ook wel denken aan het winterweer uit m'n jeugd. En zo heel erg winters ziet het er nou ook weer niet uit', zei hij 's middags.

'Ik vraag me af of het hier minder erg is dan in de rest van het land, of dat Arriva het beter voor elkaar heeft dan de NS', besluit Harm.

Update: dit artikel is aangepast toen duidelijk werd dat Arriva het treinverkeer stillegde.

Lees ook:

- NS-treinen rijden zondag niet meer, Arriva rijdt wel

Meer over dit onderwerp:
weer
Deel dit artikel:

Recent nieuws