Noordelijk lijsttrekkersdebat: 'Grote overeenkomsten toeslagenschandaal en Groningen'

De Tweede Kamer
De Tweede Kamer © ANP
Het noordelijk lijsttrekkersdebat van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe stond maandagmiddag op de agenda. Politici van acht landelijke partijen debatteren over regionale en landelijke thema’s.
Dat deden ze in aanloop naar de Kamerverkiezingen van volgende maand.
Verslaggever Martijn Folkers volgde het debat. Lees hier een Twitterverslag van zijn hand.

Van woningmarkt tot Lelylijn

Thema’s zoals de gevolgen van de coronacrisis, jongeren en de woningmarkt, energie en natuurbehoud, de toekomst van de landbouw en de betrouwbaarheid van de overheid komen aan bod. Ook bespreken de politici de mogelijke komst van de Lelylijn.
De deelnemers aan het debat zijn Sophie Hermans (VVD), Geert Wilders (PVV) Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lilian Marijnissen (SP), Liliane Ploumen (PvdA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie).

Debatleiders met geschiedenis in het Noorden

Het debat startte om 15.30 uur in Den Haag en wordt via Podium TV en de website van Dagblad van het Noorden uitgezonden. Het debat wordt gepresenteerd door Welmoed Sijtsma (WNL) uit Friesland en Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal, die in Groningen studeerde. De organisatie is in handen van de drie noordelijke provincies en NDC Mediagroep, eigenaar van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.